Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Personal tools
Onderdelen

Proteon, Deltares en Liferay: OpenDelft3D gaat Open Source!

Het Open Source ontwikkelmodel kent veel voordelen. Deltares onderkent dit en maakt nu de OpenDelft3D pakketten ook Open Source. Als communityplatform heeft Deltares voor Liferay gekozen, Proteon helpt bij de implementatie hiervan.

Deltares logoDe OpenDelft3D software van Deltares omvat een aantal pakketten voor het doorrekenen van allerhande modellen die met water te maken hebben, zoals getijdestromingen van waterwegen.

De eerste twee pakketten, Delft3D FLOW en Delf3D WAVE, zijn sinds 1 januari 2011 Open Source gemaakt.

Liferay als basis voor de community

Een softwarepakket succesvol laten zijn als Open Source software omvat meer dan alleen het vrijgeven van de broncode. Deltares onderkent dit, en heeft daarom gekozen voor Liferay als basis voor de community omgeving.

Met behulp van Liferay worden alle belangrijke componenten bijeengebracht:

  • Integratie met Subversion, de plek waar alle broncode van de software ligt opgeslagen
  • Koppeling met de LDAP omgeving van Deltares, voor authenticatieservices
  • De wiki waar informatie over de software en de projecten kan worden gevonden en beschreven
  • Het forum waar men vragen aan elkaar kan stellen

Deze componenten worden aangevuld met stukjes logica 'achter de schermen', die met elkaar ervoor zorgen dat de gebruikers van de software zich snel thuisvoelen binnen de community.

Proteon ondersteunt Deltares

Deltares heeft Proteon gevraagd voor hulp bij de implementatie en uitrol van Liferay. Zo heeft Proteon ondermeer de zorg voor de hostinginfrastructuur op zich genomen, door zowel de hostingomgeving op te zetten als het beheer ervan uit te voeren.

Ook ontwikkelt Proteon in samenwerking met Deltares componenten voor de Liferay omgeving. Zo zorgt Proteon ondermeer voor de integratie met LDAP en voor de theming van de site.

Over Deltares

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut en specialistisch adviseur voor deltatechnologie. Ze werkt aan innovatieve oplossingen voor water-, ondergrond- en deltavraagstukken, die het leven in delta’s, kust- en riviergebieden veilig, schoon en duurzaam maken. Kennis ontwikkelen, toepassen en delen staat hierbij centraal; Deltares werkt dan ook samen met universiteiten, het bedrijfsleven en andere kennisinstituten van over de hele wereld. Deltares telt ruim 800 medewerkers en is gevestigd in Delft en Utrecht.

Meer weten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Liferay biedt ten aanzien van communities? Of heeft u andere Liferay vragen? Neem gerust contact met ons op, we informeren u met plezier.

Contactgegevens

Postadres
Spaces, De Rode Olifant
Zuid-Hollandlaan 7
2596AL The Hague

Routeplanner

Telefoon
(ma-vr 0800-1800 CET/CEST)

Liferay Actie
Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.