Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Personal tools
Onderdelen

Proteon en SURFnet werken samen aan SURFconext

SURFconext is het nieuwe platform van SURFnet om de infrastructuur van SURFnet eenvoudig open te stellen voor dienstenleverancies en afnemers. Proteon heeft binnen SURFconext de Liferay adapter voor de federatieve Single Sign-On ontwikkeld.

SURFnet logoMet behulp van deze adapter kan een bij SURFnet aangesloten instelling eenvoudig Liferay gebruiken om gebruikers te authenticeren en autoriseren tegen de SURFnet Single Sign-On omgeving.

Liferay en SURFconext werken samen

Bij een bezoek aan de Liferay portal verschijnt eerst een Single Sign-On pagina van SURFnet. Als dit bezoek het eerste bezoek is van de gebruiker, wordt automatisch een account in Liferay aangemaakt. Hierbij worden tevens de relevante groepsrelaties bij SURFnet opgehaald.

Wanneer groepen nog niet als communities binnen Liferay bestaan worden deze eveneens automatisch aangemaakt en gevuld met enkele voorbeeldportlets zoals Document Sharing.

Proteon ontwikkelt voor de SURFnet OpenSocial portal

De SURFnet OpenSocial portal is de plaats waar SURFnet functionaliteiten aanbiedt aan de aangesloten organisaties, op basis van een open standaard: OpenSocial.

SURFconext portalLiferay ondersteunt OpenSocial als standaard, Proteon heeft daar ook dankbaar gebruik van gemaakt door de Document Sharing portlet te ontwikkelen en vrij te geven binnen de SURFnet OpenSocial portal. Dit betekent dat elke instantie met een eigen OpenSocial portlet container (zoals Liferay) direct gebruik kan maken van deze functionaliteiten.

Om dit te  bewerkstellingen heeft Proteon Shibboleth gekoppeld met Apache/Liferay zodat op basis van SAML2 de federatieve Single Sign-On oplossing van SURFnet gebruikt kan worden.

Over Surfnet

SURFnet is dé innovator van informatietechnologie in het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. De organisatie beheert en ontwikkelt een digitale samenwerkingsomgeving waarin onderzoekers, docenten en studenten gemakkelijk kunnen samenwerken en informatie kunnen uitwisselen.

Meer weten

Wilt u meer weten over de Liferay services van Proteon? Of bent u op zoek naar een partij die koppelingen met de SURFnet infrastructuur voor u realiseert? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Contactgegevens

Postadres
Spaces, De Rode Olifant
Zuid-Hollandlaan 7
2596AL The Hague

Routeplanner

Telefoon
(ma-vr 0800-1800 CET/CEST)

Liferay Actie
Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.