Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Personal tools
Onderdelen

Polyamorie.NL en Proteon: een prima match!

Via Wizzlern (onze partner in Drupal trainingen) kwamen we in contact met Ageeth Veenemans, die een goede oplossing zocht voor haar websites: polyamorie.nl en polyamoriematch.nl.

polyamorie_logo.png

Met name het beheer van de sites was niet goed geregeld: De hostingpartij waar de sites waren ondergebracht hadden weinig ervaring met specifiek Drupal, waardoor updates niet goed werden uitgerold en ontwikkelingen aan de site maar moeizaam gingen.

Het migratieproces

Beheer van Drupal is een van de specialiteiten van Proteon, vandaar dat Wizzlern ons als partij aanraadde. Nadat het contact was gelegd en de afspraken waren gemaakt, hebben we de migratie van de sites op ons genomen. Onze aanpak daarbij was simpel: Wij zorgen zelf voor de migratie, zonder lastige vragen te stellen. Praktisch kwam dit neer op het opvragen van de login gegevens van de oude hostingomgeving, zodat we vanaf daar zelf verder alle relevante details konden opvragen.

De migratie zelf hield voor Ageeth dan ook maar twee stappen in: Testen of alles werkt zoals het hoort en het omzetten van de website verwijzing van de oude naar de nieuwe server.

Uitgangspunten bij de hostingomgeving

De nieuwe hostingomgeving is gebaseerd op een aantal belangrijke uitgangspunten:

Voorspelbaarheid: Met behulp van Puppet hebben we een vooraf gedefinieerd hostingprofiel voor de site opgezet, waardoor de setup vastligt en niet voor verrassingen zorgt.

Beheerbaarheid: Omdat de setup duidelijk bepaald is, kunnen eventuele problemen snel en op een goede, vooraf bepaalde, manier worden opgelost. Zoeken naar gegevens is bijvoorbeeld niet nodig; de plek is bekend.

Mogelijkheid tot patching: Omdat de omgeving voorspelbaar en beheerbaar is opgezet, kunnen patches en updates eenvoudig worden geïnstalleerd; het is vooraf duidelijk wat waar moet en wat de gevolgen daarvan zijn.

Mogelijkheid tot monitoring: Zelfs de beste webomgeving kan nog wel eens een hikje vertonen. Om die reden is monitoring van belang; Proteon heeft daar een service voor ingericht, die niet alleen kijkt naar beschikbaarheid van de site, maar ook waarschuwt wanneer updates worden uitgebracht.

Technische opzet

“Ik ben heel blij dat jij ons bij deze migratie zo goed hebt begeleid!! Echt klasse gegaan!” -- Ageeth Veenemans, over de begeleiding bij de migratie door Dimitri Tischenko.

Deze uitgangspunten, samen met de eisen die de sites zelf stellen, hebben geleid tot een high-performance hostingomgeving. In technische termen beschreven hebben we niet alleen de relevante PHP- en Drupal-optimalisaties doorgevoerd (zoals installatie van APC en Memcached), maar hebben we ook Varnish neergezet met een geoptimaliseerde cachingstrategie en hebben we de MySQL database getuned.

In totaal bestaat de hostingomgeving nu uit één statische en zes Drupal sites:

  • 3 Pressflow-gebaseerde instanties voor polyamoriematch.nl (development, testing en productie)
  • 1 multisite installatie met daarbinnen twee sites (polyamorie.nl en polyamorie.net)
  • 1 single Drupal instance

Meer weten

Wilt u meer weten over onze managed hosting of onze migratieservices? Of heeft u nu een webomgeving die niet optimaal presteert? Neem dan contact met ons op, we staan voor u klaar!

Over polyamorie.nl en polyamoriematch.nl

Polyamorie.nl is de website waar Ageeth Veenemans kennis aanreikt en verspreidt over polyamorie, of het houden van meer dan een persoon. Polyamoriematch.nl is hieraan gelieerd en is de datingsite voor polyamoristen.

Contactgegevens

Postadres
Spaces, De Rode Olifant
Zuid-Hollandlaan 7
2596AL The Hague

Routeplanner

Telefoon
(ma-vr 0800-1800 CET/CEST)

Liferay Actie
Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.