Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Personal tools
Onderdelen

Wat is Scrum?

Scrum is een Agile ontwikkelmethode die veranderingen gedurende het ontwikkeltraject omarmt en in het proces hier ruimte voor laat.

Agile methoden zijn tegenhangers van het traditionele Waterval-model waarin alle fasen van de ontwikkeling sequentieel worden doorlopen. In het begin van een project worden alle requirements en de planning vastgelegd en gedurende het project wordt niet meer van afgeweken.

In praktijk is gebleken dat software requirements nooit compleet zijn en altijd zullen veranderen, waardoor bijna nooit de oorspronkelijke planning gehaald kan worden zonder extra resources en budget. Het Scrum proces is gebaseerd op de wetenschap dat deze veranderingen altijd zullen plaatsvinden.

Voordelen van Scrum


Bij Scrum wordt gewerkt in sprints: een vaste tijdsperiode van één tot vier weken waarbinnen een vaste hoeveelheid werk kan worden verricht. Iedere sprint wordt een volledige ontwikkelcyclus afgehandeld. Door veel communicatie binnen het team en met de opdrachtgever, worden obstakels en onduidelijkheden vroeg uit de weg geholpen.

High business value

Samen met u wordt een lijst van eisen en wensen vastgelegd in een backlog: een grote verzamelbak van alle eisen en wensen.  De backlog wordt geprioriteerd door u en alleen de belangrijkste eisen en wensen worden gedetailleerd. Eisen en wensen worden vastgelegd in user stories. Een user story vertelt wat u wilt, hoe u het wilt en waarom. Door het ontwikkelteam wordt van iedere user story een schatting van de hoeveelheid benodigde capaciteit afgegeven. Hoe gedetailleerder de user story is, hoe nauwkeuriger de schatting zal zijn.

Iedere sprint worden een aantal van de hoogst geprioriteerde user stories, die in de sprint passen op basis van de schatting, door het ontwikkelteam geïmplementeerd. Dit betekent dat iedere sprint er een stuk functionaliteit af is. Bij een volgende sprint begint dit proces weer opnieuw. Na het testen van een oplevering kunt u nieuwe of veranderde wensen doorgeven en prioriteiten in de backlog aanpassen. Zo wordt er iedere sprint gewerkt aan datgene wat u het belangrijkst vindt.

Waar voor uw geld

Door gebruik te maken van de inschattingen van het ontwikkelteam bij het prioriteren, kunt u zelf bepalen waar u uw geld aan besteed wordt. Daarnaast wordt door met Scrum te werken, de overhead kosten zoveel mogelijk beperkt. 

Altijd een werkend product

Aan het einde van iedere sprint is er altijd een nieuwe versie van een werkend product beschikbaar. Dit kunt u testen en eventueel releasen. U ziet zo niet alleen op regelmatige basis resultaat, er is ook altijd een versie beschikbaar met features die af zijn waarmee u live kunt gaan.

Ruimte voor verandering die altijd zal komen

Op basis van de resultaten van sprints, zult u tot nieuwe inzichten en ideeën komen en hiermee prioriteiten veranderen. Binnen Scrum staan er maar twee dingen vast: de lengte van sprints en het werk wat er in de huidige sprint gedaan wordt. Voor iedere volgende sprint kan het werk gewijzigd worden op basis van deze nieuwe inzichten, ideeën en prioriteiten.

Op tijd leveren

De duur van een sprint en de capaciteit per sprint staat vast en zo kunnen we gezamenlijk met u een aantal sprints plannen dat aansluit bij uw planning. Door middel van het prioriteren kunt u zelf bepalen hoe u product er na iedere sprint uitziet. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u op tijd het product met de meeste waarde heeft.

Meer weten?

Proteon kiest voor Scrum omdat deze methode bijdraagt aan het op tijd opleveren van applicaties met de hoogste business value voor de klant en goed past bij het flexibele karakter van Proteon. Met twee Certified Scrum Product Owners heeft Proteon veel Scrum kennis in huis en wordt Scrum dagelijks toegepast in zowel projecten voor opdrachtgevers als binnen haar eigen processen. Voor meer informatie over Scrum kunt u kijken op de website van de Scrum Alliance.

Contactgegevens

Postadres
Spaces, De Rode Olifant
Zuid-Hollandlaan 7
2596AL The Hague

Routeplanner

Telefoon
(ma-vr 0800-1800 CET/CEST)

Liferay Actie
Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.