Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Personal tools
Onderdelen

Wat is Open Source

Proteon richt zich sinds 2005 op Open Source technologieen. Niet alleen omdat we fanatieke technische specialisten zijn, maar omdat het zakelijk slim is.

In 2003 vroeg Meiny Prins (algemeen directeur van Priva en verkozen tot zakenvrouw 2009) ons: 'Ik wil een website met een CMS maar dan moet ik € 40.000,- per jaar betalen aan licentiekosten. Weten jullie een goedkopere oplossing?'. We onderzochten de Open Source CMS-markt en waren verbijsterd door het aanbod. We besloten ons op Open Source technologieen te richten en kozen toendertijd OpenCMS als ons voorkeurssysteem.

In 2004 vroeg de OSHA organisatie van de Europese Unie aan TNO Arbeid een samenwerkings platform te ontwikkelen. In opdracht van TNO onderzochten we het verschil tussen 2 closed source oplossingen en 1 open source alternatief (Plone). De Plone oplossing bespaarde € 100.000,- en TNO dacht - 'Voor die geldsom zijn wij bereid de gok te wagen'.

Sindsdien hebben wij besloten ons alleen nog op Open Source technologieen te richten. Niet omdat we fanaten zijn, maar door het zakelijke voordeel van Open Source voor onze klanten. Open Source is sterk verbonden met het internet: we leven in een verbonden wereld en de gecombineerde kennis buiten uw bedrijf is altijd groter dan die binnen uw bedrijf.

Naast Open Source gelooft Proteon sterk in Open Communicatie en Open Lunch.

Open Communicatie

Het kantoor van Proteon bestaat uit een open kantoor en vergaderkamers. In het open kantoor is het stil en zijn mensen geconcentreerd. Een belangrijke communicatiemethode is onze 'Sheeple'. Een chatapplicatie waar heel Proteon gebruik van maakt en waar alle communicatie mogelijk is: formeel, urgent en ludiek. Ook thuiswerkende en reizende mensen nemen deel aan de chat.

Indien nodig voeren we stevige discussies, zelfs met onze klanten, wij willen namelijk enkel de beste oplossing bieden. Bij Proteon geven we de voorkeur aan eerlijkheid. En ja, we maken ook fouten en zijn hier open over: wanneer je je begeeft op de frontlijn van de technologie, moet je soms leren door het maken van fouten.Contactgegevens

Postadres
Spaces, De Rode Olifant
Zuid-Hollandlaan 7
2596AL The Hague

Routeplanner

Telefoon
(ma-vr 0800-1800 CET/CEST)

Liferay Actie
Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.